033 24 66 66
Ponedjeljak - Nedelja: 8:00 - 20:00
Alipasina 45b 71000 Sarajevo

Stomatološki paket

Nas stomatološki paket uključuje:
1. Dijagnostika RTG/RVG

RVG (radioviziografija) je digitalno snimanje zuba uz 95% manje zračenja od klasičnog RTG-a. U prednosti je jer omogućuje momentalni pristup analize slike i preciznu dijagnostiku. Kompjuteriziranom rengenskom dijagnostikom RVG najpreciznije ćemo diagnosticirati probleme koje imate, a isto tako i obaviti liječenje zuba.  RVG je digitalni senzor koji ljekaru omogućava napraviti intraoralni radiograf ( sliku) bez filma. Senzor zamjenjuje konvencionalni dentalni film, a moguće je napraviti periapičku, okluzalnu i sliku zagriza. Slike se prikazuju na monitoru, a svojom veličinom i jasnoćom omogućuju  i tačno postavljanje dijagnoze, što klasičnim RTG uređajem nije moguće.

2. Čišćenje kamenca i poliranje zuba

Zubni kamenac je tvrda naslaga najčešće lokalizirana na donjim prednjim zubima. Nastaje iz plaka koji se na zubima formira već nakon pola sata od njihovog pranja. Taj plak naseljavaju bakterije koje su prisutne u ustima i nakon 7. dana plak otvrdne i nastane kamenac. Za stvaranje kamenca može biti odgovorna hrana koju jedemo i nepodobne navike  koje narušavaju estetiku   zuba.

Kada se stvori, zubni kamenac više ne može nestati. Može se ukloniti samo ultrazvučnim aparatom u ordinaciji vašeg doktora dentalne medicine. Ukoliko postoji vidljiva parodontalna bolest vaš će vas doktor će učiniti kiretažu ( struganje i poliranje korjenova) i uključiti vas u recall terapiju.

3. Popravak jednog zuba

Estetski ispuni u narodu poznati kao bijela plomba su idealno rješenje ako želite postići potpuno prirodni izgleda zubi nakon oštećenja. Estetski ispuni,  obnavljaju i oponašaju u potpunosti prirodan izgled zuba. Što se tiče izbora najboljeg materijala za vas i vaše zube, ključno je savjetovanje sa stomatologom. Estetika, cijena i dugotrajnost materijala za zubne ispune variraju od situacije do situacije.

Kod preporuke za određeni materijal za ispun, stomatolog uzima u obzir trenutno stanje vaših zubi, količinu tkiva koju je potrebno nadoknaditi, mjesto na kojem se zub nalazi te sile (žvakanje) koje djeluju na zub prilikom funkcije.