033 24 66 66
Ponedjeljak - Nedelja: 8:00 - 20:00
Alipasina 45b 71000 Sarajevo
ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Lasersko izbjeljivanje zubi

Lijepi i bijeli zubi jedna su od osnovnih predispozicija za lijep izgled. Kako biste postigli željenu bjelinu zuba, preporuka je izbjeljivanje laserskim svjetlom što je danas jedan od traženijih dentalnih zahvata.

U odnosu na druge metode, laserska tehnologija pruža brži, sigurniji i nježniji pristup izbjeljivanju zubi i uklanjanju obojenja za predivno bijel osmijeh.
Najčešća pitanja vezana za izbjeljivanje:

Brojnim znanstvenim istraživanjima dokazano je da bleaching ne oštećuje i ne uništava zube.

U osnovi svega je gel vodikovog peroksida čije molekule prodiru u mirko pore cakline te razbijaju i uklanjaju molekule zadužene za obojenje zuba (kafa, čajevi, obojana hrana, crno vino, cigarete itd.).

Pravilno izbjeljivanje zuba u većini slučajeva ne boli. Kod manjeg broja ljudi moguća je pojava preosjetljivosti i lakša povremena bolnost u prvih 12-24 sati nakon izbjeljivanja. Obično reagiraju zubi s oštećenom caklinom ili ispunima koji propuštaju. U svakom slučaju to nije ništa trajno ni zabrinjavajuće.

Ovo je potpuno individualno i najviše ovisi o navikama. Načelno se boja zadržava više godina te onda polako „nestaje“. Redovnim čišćenjem kamenca i pjeskarenjem te promjenom životnih navika moguće je zadržati bjelinu jako dugo.

Napomena!

Nakon izbjeljivanja zubi zasigurno nećete imati boju „pločica“. Nužno je imati realna očekivanja i ne nasjedati na razne marketinške trikove kojima se nažalost svi koriste. Zubi imaju određeni nivo do kojeg se mogu izbjeliti i to je nemoguće precizno odrediti. Kod nekih se maksimalni efekt postiže u jednom posjetu, a kod drugih je bleaching potrebno ponoviti još nekoliko puta. Također, uzrok obojenja zuba igra veliku ulogu u cijeloj priči.