033 24 66 66
Ponedjeljak - Nedelja: 8:00 - 20:00
Alipasina 45b 71000 Sarajevo
ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Kompozitne ljuspice - Veneers

Ljuspice za zube su estetski protetski nadomjestak koji vam u kratkom vremenu može vratiti jako lijep osmijeh. Kompozitne ljuspice izrađuju se u jednom posjetu stomatologu (naravno ovisi o broju zubi koje je potrebno tretirati). Izrađuju se od kompozitnih materijala, a rezultat je savršen osmijeh. Kompozitne ljuspice za zube imaju nešto kraći vijek trajanja u odnosu na keramicke , ali se pravilnom higijenom i održavanjem uvijek mogu popraviti i produžiti im se vijek trajanja.

Kompozitne ljuspice za zube su tanki komadi kompozitnog materijala posebno oblikovani i zaljepljeni na prednju stranu zuba kako bi poboljšali izgled, boju i oblik zuba.

Imate li jako diskolorirane zube, frakturirane rubove, ako su zubi neravno postavljeni u zubnom luku, imaju rupice, udubljenja ili postoje prostori između zubi, jedno od mogućih rješenja su kompozitne ljuspice. Ljuspice za zube mogu promijeniti oblik, veličinu, položaj i prirodnu boju zubi što osim što poboljšava estetiku vaših zubi, može spriječiti i neke zdravstvene probleme koje mogu uzrokovati istrošeni, oštećeni ili neravni zubi kao što su nastanak karijesa, puknuće zuba, povlačenje ili upala zubnog mesa. Ljuspice za zube također mogu biti dobra alternativa dugogodišnjem nošenju fiksnog aparatića ukoliko se radi o nepravilno postavljenim zubima ili ako postoji manji razmak između prednjih zubi. Zahtijevaju minimalno ili nikakvo brušenje zuba, gotove su u jednom posjetu, zadovoljavajuće su estetike i povoljnije cijene od keramičkih ljuspica.