033 24 66 66
Ponedjeljak - Nedelja: 8:00 - 20:00
Alipasina 45b 71000 Sarajevo
ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Kerakmičke ljuspice - Veneers

Ljuspice za zube su estetski protetski nadomjestak koji vam u kratkom vremenu može vratiti jako lijep osmijeh. Ljuspice za zube čest su, popularan i vrlo tražen estetski zahvat. Keramičke ljuskice su posebno oblikovani tanki komadi visokoestetske keramike adhezivno cementirani na prednju stranu zuba kako bi poboljšali izgled, boju i oblik zuba.

Izrada ljuspica za zube stedi zubno tkivo jer se, u odnosu na klasične zubne krunice, brusi samo prednja strana zuba i to minimalno ili čak nimalo (no-prep veneers).

Prema najnovijim istraživanjima trajnost ljuspica za zube je 5-15 godina. Također, keramičke ljuspice za zube u potpunosti imitiraju prirodnu boju zuba, što kompozitne ljuspice za zube ne mogu uvijek, zatim  ne gube boju kao kompozitne, a i puno su čvršće i trajnije.

Imate li jako diskolorirane zube, frakturirane rubove, ako su neravno postavljeni u zubnom luku, imaju rupice, udubljenja ili postoje prostori između zubi, jedno od mogućih rješenja su keramicke ljuspice. Ljuspice za zube mogu promijeniti oblik, veličinu, položaj i prirodnu boju zubi što osim što poboljšava estetiku vaših zubi, može spriječiti i neke zdravstvene probleme koje mogu uzrokovati istrošeni, oštećeni ili neravni zubi kao što su nastanak karijesa, puknuće zuba, povlačenje ili upala zubnog mesa. Ljuspice za zube također mogu biti dobra alternativa dugogodišnjem nošenju fiksnog aparatića ukoliko se radi o nepravilno postavljenim zubima ili ako postoji manji razmak između prednjih zubi.