033 24 66 66
Ponedjeljak - Nedelja: 8:00 - 20:00
Alipasina 45b 71000 Sarajevo

CT PREGLED

CT UREĐAJ

Siemens Somatom Sensation

Poliklinika Medical Centar u Sarajevu je privatna ustanova na području kantona Sarajevo, koja posjeduje najsavremeniji CT uređaj, a koji je trenutno hit u svijetu kompjuterske tomografije. Njegovo ime je Siemens Somatom Sensation 160-slice! Kako mu samo ime kaže, ovaj uređaj je senzacija u svijetu digitalnih radiološko-dijagnostičkih metoda pregleda. On predstavlja tehnološki vrhunac u razvoju CT-uređaja zbog kvalitete obrade i zaštite pacijenta od suvišnog zračenja. Ovaj uređaj omogućava vrhunsku kvalitetu pregleda u svim organskim sistemima, poput probavnog sistema i abdomena, zatim prsišta, pluća i medijastinalnih organa, neurološkog sistema, pregleda u području glave i vrata, te mišićnog i koštanog sistema.

Somatom Sensation također omogućava izvođenje CT-angiografije aorte i njenih ogranaka, karotidnih te arterija ruku i nogu, kao i arterija mozga.

PREDNOST UREĐAJA

Siemens Somatom Sensation

Prednost među sličnim uređajima zadnje generacije, ogleda se u tome da omogućava snimanje i analizu prohodnosti krvnih sudova srca (koronarnih arterija). CT-koronarografija predstavlja alternativu klasičnoj, kateterskoj koronarografiji, od koje je ugodnija i sigurnija za pacijenta, budući da je minimalno invazivna metoda.

Velika prednost u odnosu na ranije modele Somatoma je napredna tehnologija koju posjeduje ovaj uređaj. Ona mu omogućava da za isto vrijeme trajanja jednog skeniranja dobije dvostruko više informacija. Krajnji rezultat je zapanjujući! Samo jednim skeniranjem dobijamo 160 presjeka visoke rezolucije.